• Jarná výzva 🌻🌼🌹🌺

          • Milé deti, milí rodičia!

            Jar je konečne tu, príroda sa prebúdza, slniečko láka von... Je to skutočne krásny čas, ktorý by bola škoda nevyužiť. Príchodom jari si môžme dať  osobnú jarnú výzvu, ktorá pozostáva zo splnenia 5 predsavzatí, ktoré vám určite urobia radosť.

            Tak  teda nechajme sa nakaziť detskou radosťou a poďme objavovať prírodu spoločne!

              1| Zasaďte si niečo

                 https://www.youtube.com/watch?v=pjCN0KxcuSo

                 http://vytvormesi.sk/napady/zasadte-si-vlastnu-fazulku/

                 https://www.youtube.com/watch?v=_rAF-RWDJWI


              2| Pozorujte

                - cestou do prírody si určite pozorne všímajte aj svoje okolie. Objavíte púčiky stromov, larvy motýľov, prebúdzajúcich sa slimáčikov... Do batoha si prípadne môžete pribaliť aj lupu a detailnejšie pozorovať lesné mravce či rozličné chrobáčiky. Hlavne nechajte prírodu prúdiť svojim vlastným spôsobom, nezasahujte, buďte len pozorovateľmi. Určite sa mnohému dozviete.

              3| Ovoniavajte

                - trénujte svoje zmysly a privoňajte prírode. Skúste zistiť, ako vonia kôra stromov  či čerstvá tráva, rozlišujte kvety so zatvorenými očami, iba podľa vône.

              4| Založte si herbár

                - nazbierajte niekoľko rastliniek a doma ich dajte vysušiť. Po usušení ich prilepte do čistého zošita, rastlinu označte názvom a mesiacom alebo ročným obdobím zberu.  Opakujte pravidelne počas celého roka. Na konci budete mať  krásny herbár, v ktorom pekne uvidíte aké rastliny sa vyskytujú v akom ročnom období.

              5|  Vyrobte si

                 https://tojenapad.dobrenoviny.sk/23-fantastickych-napadov-z-odpadoveho-dreva- a-konarov-2-3

                https://www.youtube.com/watch?v=PwMxOY5nFGg

                https://www.youtube.com/watch?v=C-NfvrHRJoo

                 Niečo na zabavenie:

              https://www.rozpravky.sk/kategoria/pre-deti

          • 🌈🌞DÚHOVÁ VÝZVA - SPOLU TO ZVLÁDNEME 🌞🌈

          • Vážení rodičia, milé deti!

            Po celom svete kreslia deti dúhu ako symbol boja proti ochoreniu COVID - 19. Bolo by pekné, keby sme sa aj my zapojili do projektu

            🌈🌞DÚHOVÁ VÝZVA - SPOLU TO ZVLÁDNEME 🌞🌈

            Milé deti,aj vy nakreslite dúhu. Prilepte ju na okno alebo dvere,aby tí, ktorí pôjdu okolo videli, že sú tam deti, ktoré musia byť doma, nechodia do školy, von za kamarátmi, nenavštevujú starkých...

            Urobme si v týchto chvíľach svet krajším.

            Spolu to zvládneme a tieto čierne časy prekonáme!

            Niečo na zabavenie:

            Hráme sa z legom:https://www.facebook.com/LEGO/videos/538544580001304/

            Hudobná rozprávka uja Ľuba O pampúšikovi:https://www.youtube.com/watch…

          • Zápis detí do MATERSKEJ ŠKOLY!

          • Materská škola v Jastrabej Vás pozýva na zápis detí do materskej školy na školský rok 2020/2021. Prihlášku si môžete vyzdvihnúť na obecnom úrade v Jastrabej.

            ​​​​​​​Tešíme sa na Vás!!! 🙂🍀🌸🌞

          • Zábavno-náučné aktivity!

          • Vážení rodičia,milí žiaci.

             

            Ponúkame Vám všetkým možnosť prísť na iné myšlienky.Poďme spolu navštíviť zopár výborných stránok,odkiaľ môžete čerpať námety na činnosť počas týchto dní.

             

            ZOPÁR TIPOV AKO SA NENUDIŤ DOMA

             

             1.)https://nasedeticky.sk/kategoria/tvorime-s-detmi/skola-kreslenia/

             2.) Zábavné experimenty E_BOOK

                

                 (obsahuje zbierku zábavných experimentov, ktoré deti veľa naučia)

                 https://prosolutions.sk/materialy-na-stiahnutie/

             

             

            Známy YOUTUBE kanál tiež ponúka námety ako vysvetliť info ohľadom koronavírusu:

             

                                     Miro Jaroš a Sofinka - Ako si ušiť rúško

                                     Spievankovo -  Pieseň dnešných dní - Som doma

                                   

             

            ŠKOLSKÝ KLUB V SPOLUPRÁCI S RTVS:

             

            RTVS reaguje na vzniknutú situáciu a do vysielania zaraďuje reláciu Školský klub- hodinka z triedy bez triedy.

            Školský klub začína každý pracovný  deň od 9:15 - 10:45 na Dvojke.

             

            Veľa zdravia prajeme všetkým,chýbate nám!❤

          • OZNAM!

          • Milí naši žiaci a rodičia.

            Keďže situácia okolo pandémie ochorenia COVID 19 nás stále nepustí do lavíc, snažíme sa nájsť čo najvhodnejší spôsob ako vzdelávať našich žiakov bez toho, aby to bolo komukoľvek na obtiaž.

            Vážení rodičia, v nedeľu Vám triedne učiteľky/triedny učiteľ rozpošlú informačný email o spôsobe výučby Vašich detí, na ktorom ste sa telefonicky dohodli. Je samozrejmé, že pri vzdelávaní na diaľku natrafíme na problémy a nejasnosti, preto Vás prosíme, kontaktujte nás, ak na nejaký problém natrafíte. Všetci naši pedagogickí zamestnanci si vytvorili konzultačné hodiny, ktorých rozpis, spolu s tel. číslami, bude súčasťou nedeľného e-mailu. V prípade, že Vám tieto hodiny nebudú vyhovovať, nie je problém dohodnúť si individuálny termín konzultácie.

            Milí naši žiaci, Vás prosíme, pristupujte k štúdiu na diaľku svedomito a zodpovedne. SME TU PRE VÁS a SPOLU TO ZVLÁDNEME.

            Všetci v našej škole sme si vedomí toho, že situácia nie je jednoduchá. Pre jej zvládnutie sa teraz musíme stať rovnocennými partnermi, ktorí sa budú vzájomne podporovať a rešpektovať.

            S pozdravom kolektív ZŠ s MŠ Jastrabá :) 

          • Dôležitý oznam pre rodičov, žiakov a zamestnancov !

          • Na základe pokynu krízového štábu Slovenskej republiky bude od 16.3. 2020( pondelok) uzatvorená Základná škola s materskou školou Jastrabá na 14 dní z dôvodu mimoriadnej situácie zamedzenia šírenia vírusu COVID - 19. Všetky ďalšie aktuálne informácie budú zverejňované na webovej stránke školy.

          • OZNAM !

          • Oznamujeme všetkým záujemcom o zápis na individuálne vzdelávanie, že kapacitu žiakov do 1. ročníka v školskom roku 2020/2021 už máme naplnenú.Veľmi pekne ďakujeme za porozumenie. :) 

          • Sokoliari v našej škole !

          • Dnes 5.2.2020 sme sa v našej škole zúčastnili workshopu, ktorý nám predviedli SOKOLIARI MAJSTRA VAGANA zo Starej Ľubovne. Pre našich prvákov a druhákov to bol veľmi pekný zážitok. Dozvedeli sa mnoho zaujímavého o našej prírode, ktorá nás obklopuje a máme si ju chrániť. Deti videli na vlastné oči orla skalného, ale aj sovy. Je iné vidieť rôzne druhy vtákov na obrázku a mať ich naživo v triede. 🦉🦅🙂

          • Vianočné stromčeky zdobiace vchod našej školy 🎄🎄🎄

          • Žiaci našej školy sa opäť ukázali, že sú veľmi šikovní a nápadití. Do súťaže o najkrajší vianočný stromček sa zapojili všetci od tých najmenších z materskej škôlky až po tých najstarších-deviatakov. Najskôr by sme chceli veľmi pekne poďakovať a oceniť všetky originálne vlastnoručne robené stromčeky aj s ozdobami 🎀🔔🎊🌟 Všetky by sme najradšej odmenili rovnocenne, ale súťaž je súťaž. Na treťom mieste skončili tri stromčeky, a to stromčeky s číslom 2 (prváci),4 (siedmaci) a 8 (deviataci). A na prvom mieste stromčeky s číslom 6 (piataci) a 9 (štvrtáci).Srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým zúčastneným! 😊

          • Mikuláš zavítal aj do našej školy ❄️❄️❄️

          • Vo štvrtok 5. decembra navštívil našu školu Mikuláš aj so svojím sprievodom. Po zarecitovaní básničky či zaspievaní pesničky našich žiakov odmenil a potešil chutným balíčkom.Záver tohto dňa nám spríjemnili herci z divadla Clipperton, ktorí nám humorne predviedli rozprávku Snehulienka. Ďakujeme! 😊

          • Exkurzia v Ladomerskej Vieske

          • Dnes sme sa so žiakmi 1. a 4. ročníka zúčastnili exkurzie, ktorá sa konala v DSS v Ladomerskej Vieske. Naučili sme sa vyrábať sviečky. Každý si mohol vyrobiť vlastnú sviečku a zobrať si ju so sebou 🕯❤️. Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať pani inštruktorke, ktorá nás tomu priučila a mala s nami toľko trpezlivosti.Po príjemne strávenom dopoludní v DSS sme sa so žiakmi presunuli do Parku Štefana Moysesa. Tam sme navštívili rozprávkový lesík🌳🍂🍁🍄 a následne minizoo, v ktorej sme mohli vidieť viacero druhov zvierat, okrem oslíkov, kengúr, pštrosov, oviec a kôz aj prasiatka či zajace🦘🐑🐏🐖🐇🐿.S úsmevom na tvári a so sviečkou v ruke sme sa spokojní vracali naspäť do školy 🤗🙂.

          • Jesenná prechádzka

          • Začiatok týždňa sme prežili s dotykom slnečných lúčov. 🌞🌞🌞Kým naši starší žiaci pripravovali guláš🥣, my dolnostupniari sme si spríjemnili dopoludnie prechádzkou do prírody v okolí našej školy🕸🍁🐾🍄.Spoznávali sme stromy🌲🌳, ktoré rastú popri ceste, v záhradách. Zbierali sme rozmanité jesenné plody🌰. Po veľmi príjemnej slnečnej prechádzke nás v škole čakalo niekoľko druhov gulášov, z ktorých sme mohli ochutnať. Ďakujeme ♥️

          • Školský kotlík

          • Súťaž Školský kotlík pozná víťaza! Keďže porota sa nevedela zhodnúť na jednom víťazovi, boli vyhlasené dve prvé miesta... 5. a 9.ročník! 🙂🍲Dnes sme zažili naozaj krásny deň. Žiaci si sami založili oheň pod kotlíky, nakrájali cibuľu, mäso, očistili zemiaky a aj sami varili guláš. Na záver si po sebe upratali. Sme veľmi hrdí na našich šikovných a usilovných žiakov🥰

          • Výstava jesenných plodov 🍁🍄🦔🍂

          • Aj tento rok by sme sa chceli pochváliť jesennými dekoráciami, ktoré vyrobili a priniesli žiaci našej školy. Žiaci sú z roka na rok šikovnejší, zručnejší, ale hlavne neuveriteľne nápadití.Ďakujeme každému, kto sa zapojil do jesennej výstavky. 🤗 Všetci sa veľmi snažili a sladká odmena ich neminula. 🍭🍬