• Jesenné plody

          • V priebehu októbra mali žiaci našej školy možnosť zapojiť sa do súťaže o najkrajšiu jesennú výzdobu.🎃🕸🐌🍂🍁

            Ukázalo sa, že naši žiaci sú veľmi šikovní a nápadití. Na výstavku prinášali naozaj krásne a rôznorodé dekorácie z plodov jesene. V utorok (25.10.2022) všetci žiaci i učitelia školy zahlasovali za najkrajší výrobok a vo štvrtok (27.10.2022) sa víťazom, ale rovnako aj všetkým zúčastneným odovzdali ceny.

            Na 12. mieste sa umiestnila Sárinka Kuciaňová a Linda Kohútová. 11. miesto patrilo Evke Kantárikovej a Scarlett Schniererovej. 10. miesto obsadil Marko Hric a 9. miesto Lukáš Mališ. Na 8. mieste boli súrodenci Hricovci – Lucka, Miško a Adam. 7. miesto patrilo Paťkovi Ceplákovi, chlapcom Gálisovcom – Marcelovi, Oliverovi, Kamilovi a Sofke Masarykovej. Na 6. mieste sa umiestnila Tinka Mojžišková. 4. miesto patrilo Emmke Mališovej a 3. miesto Hanke a Janke Francistiovým. Na 2. mieste sa umiestnil Miško Golian a prvenstvo si odniesla Leika Veľasová.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme všetkým zúčastneným.🧡💛💚

          • Exkurzia do knižnice Jána Kollára v Kremnici

          • V utorok 11. októbra naši tretiaci a štvrtáci navštívili KNIŽNICU JÁNA KOLLÁRA v Kremnici.

            Veľmi pekne sa chceme poďakovať pani Gálisovej, ktorá nám zaujímavo a pútavo porozprávala o britskom autorovi Roaldovi Dahlovi. Rozprávali sme sa o jeho známejších, ale aj menej známych dielach. Veľa sme sa dozvedeli o jeho živote. Zašli sme do sveta fantázie medzi MINPINKOV- maličké ľudské bytosti žijúce vo svojich obydliach v korunách starých stromov a lietajúce na krídlach vtáčikov.

            Okrem toho sme sa oboznámili s pomôckami, ktoré sa používali v bani. Už vieme na čo sa používalo kopýtko, palčák, korytnačka, ošliador. Žiaci si mohli vyskúšať prejsť štôlňou a nájsť permoníka, ktorý ich každého odmenil zlatým dukátom.

            V knižnici sme sa cítili veľmi príjemne a určite sa skoro vrátime. Ďakujeme.