• Global Money Week 2024

          • V týždni 18.03.2024 – 22.03.2024 bol náš druhý stupeň ZŠ zapojený do aktivity s názvom Global Money Week 2024. Finančnej gramotnosti - hlavnej téme sporenie - sme sa žiakom venovali aj na iných predmetoch, najmä však na matematike.

             

            Počas Global Money Week 2024 sa naša škola na druhom stupni zapájala aktivitami na rozvoj finančnej gramotnosti. Žiaci 5. – 9. ročníka na hodine matematiky v tomto týždni pracovali s netradičným príbehom: Príbeh babky Drahoslavy Šporovlivej. Realizáciou tohto projektu sme sa tak zapojili do súťaže, ktorú organizuje Národná banka Slovenska.

            Náš netradičný príbeh o dôverčivej pani, ktorú okradli zlodeji u nej doma netradičnou formou spestril hodiny matematiky.

            Pani v príbehu naletela podvodníkom. Naši žiaci sa pokúšali vyriešením úloh a čítaním s porozumením odpovedať na otázky, na ktoré hľadala pani odpovede.

            V pondelok ako prví sa úlohy zhostili deviataci, ktorí si príbehom preopakovali v podstate celé učivo matematiky základnej školy ako súčasť svojej prípravy na Testovanie 9 z matematiky.

            Počas celého týždňa sme pracovali na hodine matematiky v rôznych triedach na druhom stupni v skupinách, na záver hodiny žiaci zhrnuli odpovede na otázky a vyriešili tak prípad okradnutej babky. Sami vydedukovali aj chyby, ktoré babka urobila. So žiakmi sme diskutovali o plánovaní, sporení a ochrane svojich financií.

            V ďalších dňoch daného týždňa sme s ostatnými triedami na druhom stupni riešili jednoduchšiu formu úloh v príbehu okradnutej pani Drahoslavy Sporovlivej ale i ďalšie zážitkové úlohy v ďalších príbehoch.

             

             

            Matikárky ZŠ s MŠ Jastrabá 

             

            Info o súťaži:

            https://5penazi.sk/pre-skoly/global-money-week/

          • Global Money Week 2024

          • V týždni 18.03.2024 – 22.03.2024 je náš druhý stupeň ZŠ zapojený do aktivity s názvom Global Money Week 2024.

            Žiaci na druhom stupni našej ZŠ s MŠ Jastrabá majú vďaka Európskemu týždňu finančnej gramotnosti netradičné hodiny matematiky. Zapojili sme sa tým do súťaže, ktorú organizuje Národná banka Slovenska. 

            Náš projekt nesie názov: Plánovať a sporiť sa oplatí s podtitulom: Príbeh babky Drahoslavy Sporovlivej. Ide o príbeh zameraný na čítanie s porozumením téme finančná gramotnosť v bežnom živote popretkávaný rôznymi úlohami a matematickými príkladmi s prevahou príkladov zameraných na zlepšenie finančnej gramotnosti u našich žiakov pod ,,taktovkou" našich matikárok.

             

            Info o súťaži:

            https://5penazi.sk/pre-skoly/global-money-week/